Programa d'actes


TOTS ELS DIVENDRES DE QUARESMA
16 i 23 de febrer i 2, 9, 16 i 23 de marc.
A la parròquia de la Santíssima Trinitat: 18.30 h viacrucis i a les 19.00 h santa missa.

A l’església de Santa Maria de Natzaret: 19.30 h pregària al Sant Crist de la Sang i Cant de la Salve a la Mare de Déu de la Soledat.

DIJOUS 22 DE FEBRER
20.00 h Conferència Quaresmal a càrrec de monsenyor Sergi Gordo Rodríguez, bisbe auxiliar de Barcelona. L’acte tindrà lloc a l’església de Sant Agustí. Organitzada conjuntament per la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat i la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

DIJOUS 8 DE MARÇ
17.30 h Junta General Ordinària de la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat en primera convocatòria. En cas que no hi siguin presents la tercera part de les congregantes, es reunirà en segona convocatòria a les 18.00 h a la Sala de Juntes de la Sang.

19.00 h Missa de difuntes a l’església de la Trinitat, organitzada per la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.

DILLUNS 12 DE MARÇ
20.00 h Presentació del número 35 de la Revista de la Reial i Venerable Congregació de la Sang, a càrrec del Sr. Pablo Alcaraz García, periodista d’Onda Cero. L'acte tindrà lloc a l'església de Natzaret.


DILLUNS, DIMARTS I DIMECRES 12, 13 I 14 DE MARÇ
18.00-20.00 h Repartiment de vestes a les aspirants de la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat. Lloc: Secretaria de la Soledat - Casa de la Sang (c/ Natzaret, 1).

Es podran tornar els dies 11, 12 i 13 d’abril de 18.00-20.00 h

DIMARTS I DIMECRES 13 I 14 DE MARÇ
18.00 -20.00 h Repartiment de vestes a les congregantes de la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat. Lloc: Secretaria de la Soledat - Casa de la Sang (c/ Natzaret, 1).

Es podran tornar els dies 11, 12 I 13 d’abril de 18.00-20.00 h

DIJOUS 22 DE MARÇ
20.00 h  Presentació de l’opuscle de la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, a càrrec del Dr. Josep Ramon Fuentes Gasó, Doctor del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte tindrà lloc a l’Església de Natzaret.

DISSABTE DE PASSIÓ, 24 DE MARÇ
19.00 h Missa i oferiment del ciri pasqual a càrrec de les dues congregacions de la Sang. Lloc: parròquia de la Santíssima Trinitat

DIUMENGE DE RAMS, 25 DE MARÇ
11.00 h Benedicció de les palmes al carrer de les Coques. Processó a la S. E. Catedral i santa missa presidida per l'Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona i primat.

19.00 h Des de l'església de Natzaret, solemne viacrucis per la Part Alta i el passeig Arqueològic que acabarà a la S. E. Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang i posteriorment tornarà a l’església de Natzaret. Els congregants han de portar vesta i gorgera.

DILLUNS SANT, 26 DE MARÇ
10.30 h Missa crismal a la S. E. Catedral, presidida per l'Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe de Tarragona i primat.

DIMECRES SANT, 28 DE MARÇ
19.30 h Assistència del pas la Flagel·lació, acompanyat de congregants, aspirants i la banda de timbals del pas a la processó del Dolor, que sortirà de l'església parroquial de Sant Joan, organitzada per la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

Hi poden assistir totes les congregantes i les aspirants de la Soledat que ho desitgin amb la vesta reglamentària. Esperem la vostra presència per acompanyar el pas.

DIJOUS SANT, 29 DE MARÇ
18.00 h Solemne Ofici del Sant Sopar del Senyor. Tot seguit, torns de guàrdia d'honor dels Armats al Santíssim Sagrament.
22 h Hora Santa a l'església de Natzaret.  

DIVENDRES SANT, 30 DE MARÇ
6.00 h Sermó de Passió, predicat per l’Excm. i Rvdm. Dr. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe metropolità i primat, a la S.E. Catedral.
6.15 h Sortida de l’església de Natzaret dels congregants que acompanyin el Sant Crist de la Sang, que es dirigiran a la S.E. Catedral, des d’on a les 6.30 h sortirà el solemne viacrucis pels carrers de la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret amb la veneració al Sant Crist de la Sang.
11.30 h Solemne Acció Litúrgica i Veneració de la Creu, a l’església de Natzaret.
17.40 h Recollida del pas de la Soledat. Les aspirants i congregantes poden acompanyar el pas de la Mare de Déu de la Soledat des del Col·legi d'Enginyers Industrials (c/ Escrivanies Velles) fins a la plaça del Rei.

19.30 h Des de l'església de Natzaret, tradicional Processó del Sant Enterrament, declarada element festiu patrimonial d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya i organitzada per la Reial i Venerable Congregació de la Sang. Hi assistiran totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat.

DISSABTE SANT, 31 DE MARÇ
18 h Processó de la Mare de Déu de la Soledat, organitzada per la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, amb l'exercici de la Corona Dolorosa.

22.30 h Vetlla Pasqual a la S. E. Catedral, oficiada pel Dr. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

DIUMENGE 3 DE JUNY
Festivitat de Corpus Christi. Processó que sortirà de la Catedral.