dimarts, 9 de desembre del 2014

ROSÓ TEIXELL CÁCHARO. PREMI A LA FIDELITAT 2014

La Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat va concedir el Premi de la Fidelitat, merescudament, a una persona molt estimada i recordada per la seva important tasca en el període que va formar part de la Junta directiva. La Dra. Rosa Teixell Cácharo.

La Rosó, com era coneguda per tots i com li agradava que l’anomenessin, va néixer a la clínica Ibars de Reus el 24 de març de 1954, tot i que va viure sempre a Tarragona. Estudià al Col·legi de Jesús i Maria i a l’Institut Martí i Franqués de Tarragona, on va mostrar especials aptituds per les Ciències Naturals.

El 1971 començà la carrera de Medicina a l’Hospital de Sant Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es llicencià el 1977. Després d’haver obtingut el número 2 de la classificació del MIR de tota Espanya, el 1978 s’incorporà a l’Hospital de la Vall d’Hebron com a metge resident en l’especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Un cop esdevinguda metge especialista, el 1982 es va traslladar de nou a Tarragona, treballant a l’inici a l’Hospital U. Joan XXIII, i després a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla, havent obert també consulta privada. La seva vida dedicada a la Medicina li va portar nombroses satisfaccions durant molts anys, consagrada en cos i ànima a la salut de la dóna i portant molts tarragonins i tarragonines a la vida. Era una excel·lent professional lloada i reconeguda pels cercles mèdics.

Recordem també a la Rosó com una gran persona: oberta, sincera, honesta i entusiasta i alhora revindicativa i justa. Lluitadora en escreix, mai defallia per tal que es reconeguessin els drets de les Senyores de la Soledat, aconseguits amb molt de sacrifici i després de viure moments molt complicats mentre va formar part de la Junta Directiva. Extremadament perfeccionista en desenvolupar les tasques encomanades i sempre disposta a col·laborar.

Per aquests i mols altres motius, que ens cansaríem d’anomenar, i per acord unànime de Junta que es va portar a terme el passat dia 29 d’octubre d’aquest any, s’atorgà el premi pòstum i alhora obligat, per la seva extremada dedicació sempre demostrada, el constant esforç i el compromís amb la seva tasca.

El premi va ser entregat oficialment en l'acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament el passat 21 de novembre, premi que va ser lliurat al seu germà Antonio Teixell en presència també de la seva mare, Rosa Cácharo.

Finalment l’acte va concloure amb l’habitual sopar a l’Hotel Imperial Tàrraco.