diumenge, 14 de febrer del 2016

PRESENTADES LES XXIV VISIONS DE SETMANA SANTA 2016

Fotografia: Elvira Ferrando
Dissabte va tenir lloc a l'església de Sant Agustí organitzat per la nostra Congregació i per l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona, les XXIV edició de les Visions de Setmana Santa. Enguany la Setmana Santa convidada va ser la de Cartagena, concretament amb la participació de la Pontificia, Real e Ilustre Cofradía de Nuestro Padre Jesús en el Doloroso Paso del Prendimiento y Esperanza de la Salvación de las Almas (Californios de Cartagena).
El Sr. Juan Carlos de la Cerra Martínez, hermano mayor va ser l'encarregat de donar la visió de la Setmana Santa cartagenera i en particular, de la seva confraria. Amb un audiovisual i una petita xerrada col·loqui.

Portada del díptic repartit el dissabte
La Setmana Santa de Cartagena va ser declarada d'Interès Turístic internacional en l'any 2005. Cartagena s'estructura, pel que fa a Setmana Santa, en quatre Confraries "Stm. Crist del Socors, Confraria Marraja, Confraria Califòrnia i Confraria del Ressuscitat ". Sobre ella hi ha una Junta de Confraries que la integren 5 membres de cada Confraria, que són els Germans Majors, els Capellans i els Majordoms
És una de les mostres d'art barroc més importants del món i que poden contemplar-se d'una forma molt especial al carrer, els deu dies de la Setmana Santa que van des Divendres de Dolors fins al Diumenge de Resurrecció i que demostren clarament que: "A Cartagena l'art Barroc segueix viu ".
Això, juntament amb la fe, la tradició, la vestimenta, la marcialitat, l'ordre, la llum i la flor de les quatre Confraries ens donen una idea de l'enorme potencial i interès que té per a qualsevol turista la contemplació de les desfilades de la ciutat de Cartagena.
És en la tercera dècada del segle XX quan la Germandat recorre a un nou model organitzatiu: les agrupacions.

En l'actualitat són 15 les agrupacions que componen la Germandat, cadascuna amb els seus corresponents terços i les seves característiques particulars.