divendres, 21 de maig del 2021

700 ANYS DE L'ARRIBADA A TARRAGONA DE LA RELÍQUIA DE SANTA TECLA

Un 17 de maig de 1321 arribava a Tarragona procedent d'Armènia la santa relíquia del braç de Santa Tecla.

Els reis d'Aragó i d'Armènia van arribar a un acord per la concessió de la relíquia de Santa Tecla, deixebla de Sant Pau i protomàrtir. La relíquia fou dipositada a la Catedral de Tarragona, que té la santa com a titular.

Santa Tecla. Altar major de la Catedral de Tarragona | Arxiu

La relíquia ha esdevingut un símbol: en primer lloc la Tau, lletra inicial de la paraula Tecla, nom que va unit a Sant Pau, l'apòstol dels gentils que manifesta en una carta als Romans el desig de visitar Hispània. Després el reliquiari que es custodia a la capella anomenada Santa Tecla. Finalment la festa, que a l'inici de la tardor aplega una multitud de gent al voltant de la tradició, la cultura i la religiositat.

El braç, com bé diu la paraula serveix per abraçar, és per això que demanem a Santa Tecla, ens atorgui el do de poder-nos abraçar en símbol de pau i germanor.

Detall de la relíquia de Santa Tecla | Arxiu

Per tal de commemorar aquesta efemèride, el passat dilluns 17 de maig a la Catedral de Tarragona es va dur a terme la commemoració amb una eucaristia amb la presencia de la venerada relíquia del braç de Santa Tecla.

Una representació de la nostra Congregació hi assistí a l’acte.

Trasllat de la Capella a l'Altar major de la Catedral | Arxiu