Les Arrengladores

arrenglador, -a m i f Persona encarregada de fer anar la gent amb ordre en una processó, tenint en compte que les rengleres no es trenquin. (Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans, edició. 2007)

Premi a la fidelitat 2012. Foto: Fer-Vi
Els arrengladors, en el nostre cas, les arrengladores de la Soledat són les persones indispensables per al bon funcionament i ordre que ha de tenir la Processó del Sant Enterrament i la Processó de la Soledat del Dissabte Sant. Aquestes persones han d'estar preparades i amatents a tots els problemes i complicacions que poden sorgir en una processó: vigilar que les participants no es trepitgin les cues de les vestes i mantinguin les distàncies, que totes portin l'atxa o el blandó encès, que hi hagi ordre i silenci a les fileres, etcètera. 

Les nostres arrengladores van ser homenatjades i guardonades amb el Premi de la Fidelitat 2012, un premi que cada any concedeixen l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona i l'Ajuntament, i distingeixen persones que treballen per a la Setmana Santa tarragonina.

La nostra Congregació, reunida en Junta Ordinària el 16 d'octubre de 2012, va decidir atorgar per unanimitat el guardó a les nostres arrengladores per la seva tasca fidel i per l'esforç, dedicació, sacrifici i estimació que professen a la Congregació i a la Mare de Déu de la Soledat. Quasi totes pertanyen a la Confraria des que eren aspirants, i amb aquest premi vam agrair la tasca desinteressada i alhora generosa que porten a terme, amb una actuació impecable, educada i respectuosa, amb una gran responsabilitat que fa que la processó ratlli l'excel·lència.

ARRENGLADORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT 2014
Teresa Aguinaga, Alejandra Arola, Ariadna Arola, Carla Aymar, Anna Castells, Mónica Huber, Inés Potau, 
Teresa Rimbau, Bea Satué, Montse Solano, Inés Solé, Alexandra Tarragó