dilluns, 30 de març del 2020

2020 UNA SETMANA SANTA DIFERENT

Comunicació del Consiliari de l’Agrupació
Tarragona, 28 de març de 2020

Enguany sí que hi ha Setmana Santa; però, certament, serà per a tots i totes nosaltres una Setmana Santa ben diferent. Les diverses Congregacions, Confraries, Gremis, Associacions i Germandats de la Setmana Santa tarragonina, com fem cada any, us volem ajudar a viure aquest temps tan important per a tots, malgrat les circumstàncies que estem vivint.

Les imatges i els Passos que, amb orgull i fe, fem processonar pels carrers i places de la nostra ciutat enguany no podran sortir. Però volem que continuïn essent aquella catequesi plàstica que ens convida a aprofundir en els Misteris centrals de la nostra fe i ens siguin motiu per a pregar amb més intensitat aquests dies sants. És per això que cada una de les entitats que formen part de l’Agrupació ha preparat uns vídeos que coincidint amb el dia que tenien programat el seu acte de pietat, s’aniran penjant a les xarxes socials. Us demanem que us subscriviu al canal de Youtube de l’Agrupació, que s’anomena Agrupació d'Associacions de Setmana Santa Tarragona i que en feu la màxima difusió, perquè fem arribar a tots i totes les imatges dels nostres Misteris, les reflexions dels nostres Via crucis, les pregàries de les nostres celebracions, els sons propis de la nostra Setmana Santa.

No deixem de pregar a Déu pels malalts que aquests dies s’uneixen d’una manera especial al Crist en la seva Passió, per totes les famílies que més pateixen, pels treballadors del camp sanitari que estan essent exemple de servei i dedicació, pels treballadors públics que procuren atendre les necessitats de tots i per aquells que ens deixen aquests dies i que a causa del necessari confinament no podem acomiadar amb les misses funerals.

I com deia a l’inici, enguany sí hi ha Setmana Santa. I, per tant, cal pregonar la Setmana Santa. El pregoner d’enguany, el Sr. Andreu Muñoz Melgar, pronunciarà el seu Pregó i serà retransmès per TAC12, a partir de 2/4 de dotze, el proper diumenge 5 d’abril, abans de la Missa de Rams.

També el Sr. Arquebisbe celebrarà els Oficis de Setmana Santa, a porta tancada, a la nostra Catedral. Ens hi podrem unir gràcies als mitjans de comunicació social. Us anuncio els horaris de les celebracions que ell presidirà i per on podreu seguir-los en directe:

  • Diumenge de Rams, a les 12 del migdia: TAC12
  • Dilluns sant, a les 5 de la tarda, Missa crismal: www.arquebisbattarragona.cat
  • Dijous sant, a les 5 de la tarda, Missa de la Cena del Senyor: TAC12
  • Divendres sant, a les 12 del migdia, Passió del Senyor: TAC12
  • Dissabte sant, a les 9 de la nit, Vetlla pasqual: www.arquebisbattarragona.cat
  • Diumenge de Pasqua, a les 12 del migdia: TAC 12

També els mossèns de les parròquies de Tarragona organitzen celebracions i pregàries que retransmeten en directe, podeu informar-vos en la pàgina Facebook de l’Arxiprestat de Tarragona:



Mn. Antoni Pérez de Mendiguren Cros
Consiliari de l’AASST